Over Nationale Sportkampen

about us

NATIONALE SPORTKAMPEN

Al 15 jaar de leukste sportkampen van Nederland!

 

Onze missie

De Nationale Sportkampen zijn voor het eerst georganiseerd in 2003 en hebben tot doel: het organiseren van de leukste sportkampen van Nederland door heel Nederland. Wij willen kinderen beter maken in hun favoriete sport, door een positieve benadering, een geweldige sfeer, kundige begeleiding en ontzettend veel lol maken. Hiermee willen wij de kwaliteit van sportkampen in Nederland vergroten met zowel aandacht voor breedtesport als topsport. De Nationale Sportkampen zijn gericht op de jeugd van 4 t/m 17 jaar met een divers aanbod van kampen. Zo is er voor ieder wat wils.

 

Onze filosofie

Het concept van de Nationale Sportkampen is overgenomen uit Amerika en Spanje. In deze landen heerst een echte kampcultuur en is het gebruikelijk om ook in de zomer(vakantie) bezig te zijn met je favoriete sport en je hier verder in te bekwamen. Behalve dat dit een ontzettend leuke, sociale en sportieve invulling van je zomer is, is het ook erg nuttig. Niet voor niets is Spanje één van de toonaangevende landen op het gebied van talentontwikkeling en het voortbrengen van wereldtoppers in het hockey, tennis, rugby, golf en voetbal. 

In Nederland valt op dit gebied nog veel winst te behalen. Plezier is de basis van een goede hockeyer worden. Door de juiste focus te leggen bij de basistechnieken, veel individuele aanwijzingen en intensief bezig zijn met sport, zorgt deelname aan een kamp voor een belangrijke progressie. Dit doen we met kwalitatief goede en inspirerende coaches, trainers en begeleiders. Om de kwaliteit jaarlijks maximaal te verbeteren wordt gewerkt met de beste trainer/coaches op sportgebied. Door de indeling op leeftijd en niveau kan je het maximale uit jouw kampweek halen.